Spring naar bijdragen

Moslims verbieden 'christelijke' tomaten


Aanbevolen berichten

Een salafistische groepering uit Egypte wil de verkoop van tomaten verbieden omdat ze een christelijk uiterlijk zouden hebben. Wie de tomaat doormidden snijdt, ziet de vorm van een kruis, zo beweert de Popular Egyptian Islamic Association. "De tomaat prijst het kruis in plaats van Allah," beweert de fundamentalistische groepering op Facebook.

De moslims roepen op de door hen geplaatste foto van de tomaat met bijbehorende waarschuwing te verspreiden. Een huilende profeet van Allah zou in een visioen van een moslima uit Palestina zijn gewaarschuwd voor het eten van tomaten. Op de Facebookpagina van de salafisten is al meer da 2700 keer gereageerd. Niet iedereen neemt de oproep serieus: 'Waarschuwing! Het eten van salade kan u ongelovig maken!', was één van de reacties.

In Egypte leven naar schatting 5 tot 6 miljoen salafisten. Een groep salafisten wordt verantwoordelijk gehouden voor de verbranding van verschillende kerken en christelijke bedrijven. Volgens de Duitse inlichtingendienst is het salafisme over de hele wereld de snelst groeiende beweging binnen de islam.

 

Bron: cip.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites

* Trok een wenkbrauw op en denkt er het zijne van...

Tomaten.. en geloof. Die link had ik nog niet gelegd, behalve dan dat de Heer alles in de hemel en op aarde gemaakt heeft.

Vind het wel heel ver gaan om daar een zelfs een kruis in te zien.

[edit]SPELFOUT![/edit]

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid