Spring naar bijdragen

HBO-Theoloog eerder aan de slag


Aanbevolen berichten

Meer kerkelijk werkers dan vorig jaar hebben in protestantse kerken en evangelische gemeenten een functie gekregen. Het percentage recent afgestudeerden dat een baan vindt in het verlengde van de theologische opleiding is overigens gedaald.

Dat bleek maandag uit onderzoek van de Academie Theologie van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE).

De CHE gaat jaarlijks naar waar recent afgestudeerde hbo-theologen terecht komen. Volgens dat alumnionderzoek is het aantal afgestudeerden dat betaald of onbetaald werkzaam is in kerken toegenomen van 48 procent tot 61 procent. Leo van Hoorn, directeur van de Academie Theologie, is blij met de cijfers. Volgens hem bewijst de hbo-opleiding theologie haar nut, al kunnen kerken en instellingen volgens hem nog meer gebruik van hbo-theologen maken.

Tegelijkertijd laat het onderzoek zien dat het percentage recent afgestudeerden dat een baan heeft in het verlengde van de opleiding in vergelijking met 2011 met 6 procent is gedaald tot 68 procent. 61 procent van de afgestudeerden heeft na drie maanden een baan in de religieuze sector. De meesten, 93 procent, krijgen een vaste aanstelling.

De afgestudeerden van de opleiding Godsdienst Pastoraal Werk komen terecht in het pastoraal werk (32 procent), in het missionair-diaconaal werk (21 procent) of gaan aan de slag als coach of toeruster (21 procent). 18 procent krijgt een functie in de gemeenteopbouw en 16 procent in catechese of kerkelijk onderwijs. Iets meer dan eentiende wordt (evangelisch) voorganger.

Bron: Refdag

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid