Spring naar bijdragen

Andere kijk op EK


Aanbevolen berichten

Groot Nieuws Radio geeft in samenwerking met stichting Geloofshelden op een heel eigen manier aandacht aan het Europees Kampioenschap Voetbal. Daarin staat de combinatie van geloof en sport centraal. Oud-profvoetballers zoals Levi Risamasu (NAC) en Tjeerd Korf (Jong Oranje en FC Zwolle) geven in De nieuwe morgen rond 8.15 uur dagelijks hun commentaar op de laatste wedstrijden. In het middagprogramma De dag van vandaag worden door bekende christenen diverse geloofs- en maatschappelijke aspecten rondom voetbal aangesneden. Luisteraars maken dan ook kans op het weggeven van een Sportbijbel.

Vrijdagochtend 8 juni rond 8.15 uur geeft Erik Bolhuis van stichting Geloofshelden samen met presentator Nando Kok de aftrap. Groot Nieuws Radio volgt het EK vanaf 8 juni tot de finale op 1 juli 2012, zowel op sportief als geestelijk gebied. Eén van de vaste gasten, Levi Risamasu over de bijzondere uitzendingen: "Ik vind het mooi om een stem te geven aan de christenen die in de voetbalwereld actief zijn. Mensen vragen zich soms af: hoe kun je nu in zo'n 'verkeerde wereld' waarin alles draait om geld en status, bezig zijn. Dit is voor mij juist een plek om te getuigen van God. Het zou mooi zijn wanneer mensen thuis willen bidden voor de topsporters zodat ze een 'lichtend licht' mogen zijn."

Naast sport wil Groot Nieuws Radio met Geloofshelden spreken over maatschappelijke thema's, zoals mensenrechten in Oekraïne en Polen, spreekkoren en de enorme geldbedragen die omgaan in de sportwereld. Om 17.45 uur nodigt Groot Nieuws Radio en bekende christen uit in het programma De dag van vandaag om te spreken over het geestelijke aspect rondom voetbal, want sport is emotie. Hoe beleeft de gast het EK? Zijn er evangelisatiemogelijkheden rondom EK? Ook mag dagelijks een Sportbijbel, een speciale uitgave van Geloofshelden bedoeld voor christelijke sporters, worden weggegeven. Luisteraars kunnen zich hiervoor aanmelden.

Groot Nieuws Radio maakt 24 uur per dag en 7 dagen in de week christelijke radio. Dat is uniek in Nederland. In alle programma's staat in woord en muziek de verkondiging van het Evangelie en de bemoediging en toerusting van christenen centraal. De zender is op 1008AM te ontvangen via de ether in Nederland en België en via internet wereldwijd: www.grootnieuwsradio.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid