Spring naar bijdragen

Zonden over meerdere generaties


Aanbevolen berichten

Het idee van 'zonden over meerdere generaties' is niet gebaseerd op een soort spirituele overerving (zoals de erfzonde bijvoorbeeld), het is gebaseerd op het 'slecht voorbeeld, doet slecht volgen'.

Wanneer ouders hun kinderen voorgaan in de zonde is dat iets verschrikkelijks, daarom is het in onze gezindte zo dat je bij de doop (en huwelijk) een eed aflegt voor God en de gemeente dat je jou kinderen zult opvoeden in de waarheid (het geloof in God), dat je ze daar in zult 'voorgaan' ze het voorbeeld zult geven. God zegt daarvan in het 2e gebod dat de mensen die hun kinderen (naar het verbond) opvoeden. voor hen die Mij liefhebben en mijn geboden onderhouden een God die goedheid bewijst tot aan het duizendste geslacht..

Andersom staat er ook Ik, Jahwe uw God, Ik ben voor hen dieMij haten een jaloerse God die de schuld van de vaders wreekt op hun kinderen, tot het derde en vierde geslacht. God zegt 'Ik ben JOU God' maar wanneer jij mij haat (Gods haat, zijn geboden haat, Christus haat (haat = niet liefhebben in deze context), dat op jou hoofd de verantwoordelijkheid rust niet alleen van jou (en je vrouw) maar ook die van je kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Want het is (lijkt mij) nogal wiedes dat wanneer ik bij wijze van spreken morgen lid wordt van Scientology of gewoon van het christendom afscheid neem, dat mijn kinderen ook niet naar de kerk zullen gaan, helemaal als ik de haat tegen God projecteer op mijn eigen kinderen).

Marliesje, ik vind het dus heel 'logisch' dat door de zonden van je grootouders jou ouders zijn beïnvloed en jij weer die visies overneemt/in aanraking komt met (geraakt worden door een kogel is wat anders dan een schamschot) dat je bang bent. In jou geval dus trouwen. Alleen, het is een spiraal die je kunt doorbreken. Je bent niet gedoemd met die zonde op jou rug, of in je genen. Omdat jou grootouders dingen deden en hun kinderen beïnvloeden, zit dat nog niet in jou genen. Als mijn opa SS'er was, kan mijn vader daar best denkbeelden van overnemen (ten goede of ten kwade), dat zal ook mij beïnvloeden. Echter.. ik ben er toch zelf bij of ik dat ga ventileren richting mijn kinderen?

Jij ook, echt.. Helemaal als je weet dat er een God met jou mee wil vechten, dat wanneer jij een zwaard op pakt tegen die dingen, Hij jou helpt slaan, en misschien wel Special Weapons & Tactics in huis heeft.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid