Spring naar bijdragen

Zegel ontdekt uit de tijd van Eerste Tempel


Aanbevolen berichten

In de omgeving van de Westelijke Muur ('Klaagmuur') zijn overblijfselen ontdekt van een gebouw uit de tijd van de eerste Joodse tempel in Jeruzalem. Tijdens de opgraving werd op de vloer van het huis ook een persoonlijk zegel van een Joodse man gevonden.

Het heeft een diameter van ongeveer twee centimeter, de naam van de eigenaar is erin gegraveerd, en je kunt de inscriptie למתניהו בן הו duidelijk herkennen; dit betekent .'Van Matanyahu ben Ho'.

Zegels werden, net als tegenwoordig, gebruikt voor het ondertekenen van brieven en documenten. De naam betekent Matanyahu betekent Gave aan (of van) God, hij heeft dezelfde betekenis als de naam van de Israëlische premier Netanyahu. Beide komen voor in het eerste boek Kronieken, hoofdstuk 25, waar ze worden genoemd onder de mensen die koning David afzonderde voor de dienst van de tabernakel.

Eli Schukron, de directeur van de opgravingen bij de Westelijke Muur, zei over deze vondst: 'De namen Matanjahu en Netanyahu zijn typisch voor het einde van tijd van de eerste tempel in het koninkrijk Juda, ongeveer 800 tot 580 jaar voor onze jaartelling. Het vinden van dit zegel is als het ontvangen van een groet van een man genaamd Matanjahu, die hier voor meer dan 2700 jaar geleden heeft geleefd! Het is echt heel spannend'.

Michael Selutin

Bron: israeltoday.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid