Spring naar bijdragen

New Day - This is where I belong


Aanbevolen berichten

Newday maakt niet vaak een album, maar als het dan zover is dat een album wordt uitgebracht, dan is hier veel aandacht en zorg aan besteed. Zo ook deze keer met het tweede album "This is where I belong" van deze band. Uitgebracht in 2010 drie jaar na hun debuut album.

newday_this-is-where-i-belong.jpgIn de periode tussen beide albums is de band gegroeid en dat is te horen in de opbouw van de CD en de afwisseling van de verschillende nummers. Melodieus wordt afgewisseld met rustige nummers, van soul tot sterke solo's. De opbouw is daarmee afwisselender dan hun vorige album. Larissa Baak heeft een mooi stemgeluid en hier wordt goed gebruik van gemaakt en zet aan tot meezingen.

Onmiskenbaar is het Jazz karakter van de band dat hierbij naar voren komt. Hierbij valt het nummer "Let the light" op. Dit nummer is qua opbouw en tempo anders dan de andere elf nummers. Het past echter hierdoor goed in het midden, omdat er zo een break ontstaat in het album.

Helaas is de uitspraak van het Engels soms te Nederlands. Wat hierdoor afbreuk doet aan de opbouw van een nummer. Echter maskeert dit niet dat het een sterk album is. Een rustige CD met een jazz geluid, die je rustig meerdere keren achter elkaar aan laat staan. Het is een album waaruit een verlangen naar God spreekt. Voor wie van Jazz houdt is deze CD een aanrader.

5/5

Tracklisting:

 1. Adore
 2. Capture
 3. Judged
 4. So good
 5. Did you forgive me
 6. I know you're near
 7. Let the light
 8. The promise
 9. Garden
 10. Wisdom
 11. Shout
 12. Time to dance

Judged:

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid