Spring naar bijdragen

Geestelijke begeleider


Aanbevolen berichten

Gezien het subforum dacht ik dat je het over een engel had. :P Maar je bedoelt een aardse geestelijke begeleider? Hoe moet ik me zo iemand voorstellen?

Ik woon helaas niet in België dus ik kan je niet verder helpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Heeft iemand ervaring met een geestelijke begeleider?

Ja.

Is dit aan te raden?

Zeer zeker!

En waarom?

Het kan je helpen in de dorre momenten in je geloofsleven. Het helpt bijv. ook bij het vormen van je geweten, bij het onderscheiden der geesten, in je gebedsleven, het maken van beslissingen, voorbereiding op biecht of schuldbelijdenis etc. etc.

een goede begeleider zal nooit zijn mening opdringen, maar zal vooral luisteren. Eventueel suggesties doen en alternatieven aandragen, bemoedigen, steunen met gebed etc. Zodra ze zich gaan bemoeien met je persoonlijke leven en jouw handelen daarin moet je wegwezen.

Heeft iemand tips hoe ik een vrouwelijke geestelijke begeleider kan vinden? Ik woon in de buurt van Brussel.

Jezuieten zijn al eeuwenlang gespecialiseerd in geestelijke begeleiding, dus ik zou het daar eens vragen. Zij kunnen je eventueel ook doorverwijzen naar vrouwelijke begeleiders.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Toen ik een geestelijk begeleider nodig had heb ik gewoon contact opgenomen met de parochie waarna een pater Karmeliet die verbonden was aan die parochie contact met mij opnam. Erg fijne gesprekken mee gehad, onderwijs genoten en het heeft mijn geloofsleven zeker goed gedaan. Vooral de karmelitaanse spiritualiteit is inspirerend en ontzettend diep. Tot de dag van vandaag is het overigens mijn geestelijk begeleider, biechtvader en heeft hij de viering van mijn trouwen geleid.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid