Spring naar bijdragen

Kunstonderwijs een must!


Aanbevolen berichten

Kunstonderwijs wordt nu al weer uitgebreid naar cultuurbegrip. Als Madonna al een cultuurbegrip is, of Lady Gaga. Je kunt ook kunstonderwijs geven zonder allerlei extravagante sexueel getinte videoclips te vertonen waar je het kunstzinnige gehalte met een vergrootglas moet zoeken. Dan blijft er nog genoeg over om je lesuur mee te vullen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het is gewoon een beetje een vreemd vak. Ik vind de link met massacultuur zelf wel interessant, maar de lesstof is vaak weinig inhoudelijk. Maar is het echt zo dat er examenstof niet behandeld wordt op reformatorische scholen? Dat lijkt me toch behoorlijk in het nadeel van de leerling.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Voor de duidelijkheid, in het vak Kunst Algemeen gaat het om kunst en cultuur in brede zin, daar komt dus ook popmuziek, film, theater, dans bij om de hoek. En nog even over Madonna, haar 'Kruisiging' heeft wel degelijk hele directe verwijzingen naar de kerkelijke kunst. Het gaat dus om een stuk cultuurbegrip bijhet vak.

Mwah is maar net hoe je dat uitlegt. Wat maakt het fragment van Madonna (puur om te shockeren) nu dat je cultuurbegrip gaat kweken?

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid