Spring naar bijdragen

Onze schuld


Aanbevolen berichten

Het is allemaal onze schuld, die economische crisis. De laatste weken hoorde je dat geluid nog weleens. Doordat wij niet genoeg kopen, houdt de crisis alsmaar stand. Kopen als oplossing voor alle problemen, we kennen dat al van de reclames. Reclame is propaganda voor één boodschap: kopen, kopen, kopen. Maar reclame alleen is niet genoeg. De overheid doet er een schepje bovenop. De crisis, dat is jouw schuld, omdat jij zo nodig moet sparen.

Van de week las ik hoe grote bedrijven allerlei truukjes verzinnen om zo snel en goedkoop mogelijk mensen te ontslaan. Want zo zijn wij dan ook wel weer. Ook wordt er nog altijd op allerlei belangrijke voorzieningen bezuinigd en worden de boodschappen steeds duurder, waardoor mensen in financiële problemen raken. Dus eerst wordt je inkomen afgenomen, daarnaast wordt alles duurder gemaakt en vervolgens moet je vooral blijven kopen.

De schuld ligt echter niet bij de gewone man, die vooral slachtoffer lijkt te zijn van de crisis. De schuld ligt bij de meester die gediend wordt, namelijk de geldduivel. Jezus waarschuwde er al voor. Zodra alles om geld gaat draaien, wordt de samenleving liefdeloos en raken belangrijke waarden in verval. De geldduivel eist veel meer dan hij ooit zal teruggeven. Hij probeert je zelfs schuldig te laten voelen als je hem weigert te dienen.

Geld is een goede dienaar, maar een slechte meester, zo las ik ook laatst. Een mooie spreuk om je op te bezinnen. Toch blijft men het geld dienen, met de economische crisis als zeer welkom excuus. Terwijl de crisis juist ontstaan is door het najagen van het geld. Er zijn daarom andere waarden nodig. Mensen hebben zekerheden nodig waar ze echt op kunnen bouwen. Maar de geldduivel zal die zekerheden nooit geven. Je bent zó je baan kwijt.

Jezus leert ons ook dat je nooit twee heren kunt dienen. Óf je dient Hem, óf je dient de geldduivel. Je hoeft het geld echter niet meteen de deur uit te doen, maar je mag de geldduivel juist tot dienaar maken. Zodat jij samen met Christus over hém heerst en hij zich tot jou bekeert. Juist in deze economische crisis, waarin de geldduivel mensen extra verleidt, is het van belang dat je de juiste heer dient en dat de meester tot slaaf wordt gemaakt.

Robert

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid