Spring naar bijdragen

De waarheid over jezelf


Aanbevolen berichten

Heb je wel eens de neiging om de spiegel te vermijden? Wil je het liefst wegsluipen als anderen vertellen wat voor bijzonders ze nu weer hebben gedaan? Of is het gevoel dat je niets kunt voor jou herkenbaar? Lees dan snel verder en ontdek de waarheid over jezelf!

 

Niet iedereen is altijd even blij met zichzelf. Je bent dus geen uitzondering als je wel eens denkt: “Wat stel ik nu eigenlijk voor?†God denkt (gelukkig!) anders over ons dan we vaak over onszelf denken. Kijk maar wat er in Genesis 1:27 staat: “En God schiep de mens naar Zijn beeld; naar het beeld van God schiep Hij hem; mannelijk en vrouwelijk schiep Hij hen.†En niet alleen schiep God ons naar Zijn beeld, Hij was daar ook nog eens heel tevreden mee: “En God zag al wat Hij gemaakt had, en zie, het was zeer goed†(Genesis 1:31).

 

Oude man

Nu denk je misschien: “Ja, God kan wel blij zijn met de schepping in het algemeen, maar als Hij specifiek naar mij kijkt, vindt Hij het vast niets wat Hij ziet.†Wees daar maar niet te zeker van. God heeft een bedoeling met jouw bestaan, ook als je vindt dat je niets waard bent. Denk eens aan het verhaal van Mozes. Hij werd opgevoed als een prins aan het Egyptische hof, maar nadat hij moest vluchten hoedde hij veertig jaar de schapen van zijn schoonvader. Uiteindelijk was hij een oude man. Hij zal vast hebben gedacht dat zijn leven voorbij was en dat hij nooit wat zinnigs had gedaan. En toen… toen kwam God. God had een opdracht voor hem: het volk Israël bevrijden uit slavernij.

 

Excuus

Mozes was niet erg happy met zijn opdracht. Lees Exodus 3 en 4 er maar eens op na. Mozes verzon het ene excuus na het andere: hij vond zichzelf niet goed genoeg en zei dat hij niet gemakkelijk kon praten. God bleef geduldig en probeerde Mozes te helpen. Weet je wanneer Hij pas boos werd? Toen Mozes zei: “Och Heere, zend toch iemand anders†(Genesis 4:13). God wist wat Mozes kon. Hij weet ook wat jij kunt. Zeg dus niet dat jij niet goed genoeg bent. God heeft jou gemaakt. En Hij zag dat het zeer goed was!

 

Meer info?

Voor meer info over dit onderwerp kun je terecht op www.chris.nl/jongeren of www.cnct.nl. Als je na wilt praten over dit thema, dan verwijzen we je naar de chatbox van Chris: www.chris.nl. Bellen (0800-63 123 00) of mailen (help@chris.nl) kan natuurlijk ook!

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid