Spring naar bijdragen

Hart op de Tong biedt inspirerende muziekavonden


Aanbevolen berichten

hartopdetong200(0).jpg

Hart op de Tong biedt inspirerende muziekavonden waarin de songteksten van een populaire artiest of band centraal staan. Het evenement is een initiatief van de Keizersgrachtkerk en is gericht op jongeren met allerlei verschillende achtergronden (religieus, spiritueel of seculier). Het doel is om op deze wijze een originele en aantrekkelijke mix te bewerkstelligen van muziekbeleving en zingeving. De populaire rapper Typhoon, bekend om zijn poëtische en levensbeschouwelijke teksten, zal op 16 april de spits afbijten. Het optreden wordt gevolgd door drie optredens van andere artiesten verderop in dit jaar.

De organisatie meent dat er nog steeds een boodschap zit in de hedendaagse popsongs. De strekking gaat echter vaak verloren door de catchy deuntjes, pompende housebeats en prachtige videoclips. Tijdens de avonden van Hart op de Tong staan juist de songteksten centraal: Wat is de drijfveer om deze tekst, deze gedachte muzikaal te vertolken? Hoe denkt de artiest of band over liefde en vriendschap, religie, de maatschappij en de wereld?

Tijdens het evenement worden de nummers in een akoestische setting gespeeld om de teksten het beste tot hun recht te laten komen. Tussen de liedjes door gaat een gastspreker in op de thematiek van de teksten met vragen als: hoe ga je zelf om met de thematiek en vanuit welke invalshoeken kun je het onderwerp benaderen? Deze toelichting is erop gericht om de jongeren hun eigen mening te laten vormen. Om de grens tussen klassiek en modern op te zoeken, zal een van de nummers met het orgel als begeleidend instrument gespeeld worden. Ook wordt geld ingezameld voor een goed doel geselecteerd op relevantie met het hoofdthema van de avond.

Hart op de Tong vindt plaats in de Keizersgrachtkerk, die ontworpen is door dezelfde architect als Paradiso en die net als de poptempel een uitstekende akoestiek heeft. De toegang bedraagt vijf euro. De deuren gaan vanaf 20.00 open en om 20.30 wordt er gezongen met het Hart op de Tong. Na afloop is er bij een drankje de gelegenheid voor het publiek om met elkaar én met de artiest na te praten.

Meer informatie is te vinden op: www.hartopdetong.com of via de fanpagina op Facebook.

Bron: IKON/G. Attema

Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid