Spring naar bijdragen

Christelijk stripverhaal tegen vele zelfmoorden


Aanbevolen berichten

In Japan wordt een christelijk stripverhaal verspreid om de toename van het aantal zelfmoordgevallen terug te dringen. Veel Japanners worstelen een jaar na de verwoestende aardbeving en tsunami nog steeds met de nasleep ervan, resulterend in depressies, chronische angsten en zelfmoordgedachten. Gelet op de uitzichtloosheid van veel mensen, is de Japanse afdeling van Campus Crusade for Christ (CCC) een campagne gestart.

CCC deelt een magazine uit met de titel 'Risk Ride'. "Dit magazine is een krachtig geloofsverhaal dat mensen moet bemoedigen op hun weg naar herstel," vertelt Andy Meeko, één van de medewerkers van het blad. "Het doel van deze campagne is om overlevenden van de ramp nieuw leven en hoop in te blazen." Het verhaal van Risk Ride is gebaseerd op een eenzame tv-producent, die Meeko ooit ontmoette. Terwijl die eenzame man suïcidaal was, was Meeko gevuld met hoop en probeerde hij zijn vriend een nieuw perspectief op het leven te geven.

Bron: Cip.nl

In totaal zijn er 50.000 magazines gedrukt. Ook tijdens evangelisatiecampagnes worden ze gebruikt. Aan het einde van het tijdschrift worden lezers aangemoedigd de christelijke film My Last Day te bekijken. Dat is een negen minuten durende film over de kruisiging va Christus vanuit het perspectief van de moordenaar aan uit kruis. "Iedere christen in Japan kan een leven en een ziel redden. Dit is de juiste tijd om dat te doen,"aldus Meeko.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid