Spring naar bijdragen

Steun Clericus Cup stopt


Aanbevolen berichten

De sectie ‘Kerk en sport’ van de Pauselijke Raad voor de Leken is niet langer bereid nog financiële steun te geven voor de Clericus Cup, de voetbalcompetitie van de priesters en seminaristen in Rome. Volgens de krant ‘La Repubblica’ neemt het Vaticaan aanstoot aan het gedrag van de supporters en het feit dat de competitie zonder begeleidende vormingsactiviteiten plaatsheeft.

De priester Kevin Lixey, verantwoordelijke van het departement ‘Kerk en sport’, drukt de organisatoren in een brief op het hart om vormingsactiviteiten voor de seminaristen te organiseren, met betrekking tot de opvoeding van jongeren tot de sportwaarden, respect voor anderen en solidariteit.

De Clericus Cup vond in 2007 voor het eerst plaats, onder impuls van de voetbalsupporter en huidige staatssecretaris van het Vaticaan, kardinaal Bertone. De manifestatie kan tevens rekenen op steun van de Italiaanse bisschoppen. Die zijn voorlopig alvast niet van plan zijn hun steun te herroepen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid