Spring naar bijdragen

Campagne tegen orthodoxe Joden


Aanbevolen berichten

Het Israëlitische modeblad BelleMode is een provocerende reclamecampagne gestart met foto’s van sexy geklede vrouwen omringd door ultra-orthodoxe joden om zo te protesteren tegen de groeiende invloed van deze gelovigen op de Israëlitische samenleving.

De foto’s zijn gemaakt in een bus, omdat ultra-orthodoxe joden willen dat mannen en vrouwen gescheiden van elkaar in de bus zitten; vrouwen moeten achteraan zitten.

Ultra-orthodoxe joden in Israël laten steeds meer van zich horen en willen een duidelijke stempel op de samenleving drukken. In hun gewenste samenleving moet de vrouw zedelijk gekleed gaan en mag zij niet opvallen. In december waren veel mensen verontwaardigd toen een achtjarig meisje liet weten dat zij was uitgescholden door ultra-orthodoxe joden omdat zij er niet fatsoenlijk genoeg uitzag. Vorige maand werden enkele vrouwen bekogeld omdat ze er te Westers uitzagen.

Bron: IKON, video: NOS

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid