Spring naar bijdragen

Engelse priesters willen homohuwelijk


Aanbevolen berichten

In een open brief pleiten 120 geestelijken van de Kerk van Engeland voor meer ruimte voor het zegenen van homorelaties in kerken. Zij vinden dat priesters zelf mogen bepalen of zij dit willen doen, maar de officiële kerkregels verbieden het.

Het hoogste vergaderorgaan van de Kerk van Engeland, de generale synode, komt vanaf volgende week bijeen, maar naar verwachting zal zij het bestaande verbod op het zegenen van homorelaties in kerken niet opheffen.

Sinds 2005 kunnen homo’s hun relatie in Engeland laten registeren – het homohuwelijk is nog niet toegestaan – en sinds december 2010 mogen homo’s hun relatie ook laten registeren tijdens een ceremonie in een kerk of ander religieus gebouw. Maar de betreffende religieuze organisatie mag niet worden gedwongen om de ceremonie toe te staan.

De Kerk van Engeland heeft bepaald dat het niet mag, tot ongenoegen van een grote groep geestelijken. Volgens de Britse media is de groep geestelijken die ontevreden is met het verbod veel groter dan de 120 ondertekenaars van de open brief.

De Kerk van Engeland maakt deel uit van de wereldwijde anglicaanse gemeenschap die sterk verdeeld is over homoseksualiteit.

Bron: IKON
Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid