Spring naar bijdragen

Paus pleit voor internet-stilte


Aanbevolen berichten

pausbenedictus_hoofd(1).jpgIn zijn jaarlijkse toespraak over de media roemde paus Benedictus XVI afgelopen jaren steeds de nieuwe sociale media: hij riep priesters op te bloggen en op Facebook te gaan. Maar dit jaar zei de kerkleider dat het ook goed is om af en toe de computer uit te zetten.

Met de huidige social media zoals Facebook, Twitter en Skype is het mogelijk om 24 uur per dag te communiceren. Maar af en toe moeten we even stoppen: "Door stil te worden, geven we anderen de kans om te spreken. Daarnaast voorkomen we dat we enkel gebonden raken aan onze eigen woorden, zonder dat we die overdenken". De paus vindt het belangrijk dat stiltemomenten worden genomen om te evalueren en om na te denken.

De beste communicatie gebeurt soms ook in stilte: "Tussen twee geliefden, die elkaar aanraken, die elkaar aankijken".

Paus Benedictus XVI hield zijn toespraak afgelopen zondag, de mediazondag, de feestdag van de heilige Franciscus van Sales, patroonheilige van journalisten. Dinsdag is de tekst van de toespraak verspreid door het Vaticaan.

Bron: IKON
Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid