Spring naar bijdragen

Christendom en Islam groeien


Aanbevolen berichten

Christenen en moslims maken samen een steeds groter deel van de wereldbevolking uit. De relatie tussen christenen en moslims moet daarom boven aan de zendingsagenda staan, zeggen drie Amerikaanse missiologen.

De drie zendingswetenschappers, Todd M. Johnson, Peter F. Crossing en de vorig jaar overleden prominente zendingsstatisticus David P. Barrett, schrijven dat in een toelichting op de nieuwste zendingsstatistieken. Deze worden jaarlijks gepubliceerd in het januarinummer van het Internatonial Bulletin of Missionary Research. Het nummer van 2012 kwam dinsdag uit.

In het jaar 1800 telde de wereld 205 miljoen christenen en 90,5 miljoen moslims, samen 33 procent van de wereldbevolking. Op dit moment zijn dat er respectievelijk 2,33 miljard en 1,58 miljard, oftewel 58 procent van de wereldbevolking. In 2100 zal dat percentage gestegen zijn naar 66, verwachten de drie missiologen.

In absolute aantallen groeit het christendom sneller dan alle andere godsdiensten, zoals deze krant vorige maand berichtte. Relatief gezien groeit de islam met 1,79 procent per jaar echter aanzienlijk sneller dan het christendom met 1,30 procent. Nrc.next wees daar vorige maand op in reactie op de cijfers in deze krant. Beide religies groeien sneller dan de wereldbevolking, die met 1,22 procent per jaar toeneemt.

Lees verder: Refdag

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid