Spring naar bijdragen

Gezamenlijke startviering Week van Gebed 2012


Aanbevolen berichten

Onder het motto ‘Winnen met gevouwen handen’ gaat op 15 januari in vele plaatsen in Nederland de Week van Gebed van start. De gebedsweek begint met een gezamenlijke gebedsviering van de Raad van Kerken en de Evangelische Alliantie in de Paulusabdij in Oosterhout.

De Paulusabdij van de Chemin Neuf gemeenschap vormt het decor van een dienst waar de oecumenische en evangelische wortels op harmonische wijze bij elkaar komen. De gemeenschap van Chemin Neuf telt meer dan driehonderd gewijde broeders en zusters als ook echtparen die leven volgens de evangelische waarden van armoede, kuisheid en gehoorzaamheid.

Priester Damien Artiges (Chemin Neuf) leidt de dienst en priester Edward Skubisz (Polen) verzorgt onder meer de bijbellezing. Ook mgr. Hans van den Hende participeert in de liturgie. Ds. Jan Wessels, directeur van de Evangelische Alliantie, verzorgt de meditatie.
Gospelduo 2Surrender (Hendrik en Marijke Vlietstra) zal het themalied ’Winnen met gevouwen handen’ ten gehore brengen. Uiteraard is er ook ruimte voor gebed en zullen er liederen uit verschillende tradities worden gezongen. De viering start om 17.00 uur.

De Week van Gebed vindt plaats van 15 tot 21 januari. De Raad van Kerken en de EA hebben allebei materialen ontwikkeld voor de gebedsweek, variërend van liturgisch materiaal en gebedsfolders tot promotiemateriaal en suggesties voor jongeren- en kinderwerk. Tijdens de gebedsweek zullen christenen uit verschillende tradities invulling geven aan het thema ‘Winnen met gevouwen handen’.
Het gemeenschappelijke thema maakt het voor plaatselijke gemeenten, parochies en gebedsgroepen mogelijk om de gebedsactiviteiten begin januari een gezamenlijke invulling te geven. â€We roepen kerken plaatselijk op om elkaar op te zoeken om gezamenlijk gebedsbijeenkomsten te organiseren†aldus projectleider Wim Althuis van de Evangelische Alliantie en ds. Klaas van der Kamp, algemeen secretaris van de Raad van Kerken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid