Spring naar bijdragen

Gave start nieuwe bijeenkomsten


Aanbevolen berichten

Na ruim tien start stichting Gave met een nieuwe vorm van contact met haar achterban. Voorheen was er jaarlijkse een landelijke ontmoetingsdag (in oktober). Dit jaar zal Gave per regio een avond organiseren voor vrijwilligers (vanuit de kerken) onder asielzoekers/vluchtelingen. De eerste avond wordt gehouden voor de regio Zuid-West op vrijdag 20 januari, met als thema: Passie voor vluchtelingen. In deze regio vallen de asielzoekerscentra in: Goes, Katwijk, ’s Gravendeel, Middelburg en Rotterdam.

Op deze manier wil Gave dichterbij de plaatselijke projecten een avond organiseren om de vrijwilligers te bemoedigen en toe te rusten. Tegelijk is het een avond voor geïnteresseerden om kennis te maken voor het werk onder asielzoekers.

Vrijwilligers stimuleren, begeleiden en toerusten is een van de belangrijkste taken van Gave in het werk onder asielzoekers. We schatten dat er zo’n duizend vrijwilligers vanuit de kerken in Nederland contact hebben met asielzoekers in de asielzoekerscentra. Daarnaast hebben veel christenen contact met vluchtelingen die inmiddels een woning hebben gevonden in dorp, stad of wijk. Gave wil hen ondersteunen in deze relaties.

Tijdens de eerste regioavond zal er een filmpje gepresenteerd worden met het verhaal van een jonge asielzoeker die door het werk van christenen bij een asielzoekerscentrum het geloof in Jezus Christus heeft gevonden! Ook zal de werkgroep van de kerken bij azc ’s Gravendeel delen over het werk bij dit asielzoekerscentrum waar meer dan vijftig christenen betrokken zijn.

Matthijs Vlaardingerbroek zal op een creatieve manier, met zijn buikspreekpop ‘Henkie’, als gastspreker een bemoedigende boodschap doorgeven. Vervolgens is er ook ruimte om elkaar te ontmoeten in een aantal workshops.

De avond start met een maaltijd die wordt klaargemaakt door een bewoner van het asielzoekerscentrum. Alle geïnteresseerden zijn van harte welkom.
 

Informatie
Ichthuskerk, Zuid Voorstraat 26, 's Gravendeel
18.00 uur    Inloop en multiculturele maaltijd
19.30 uur    Start programma
Meer informatie en aanmelding op www.gave.nl/regioavond
of via Marco Baan: 06-22019708
 

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid