Spring naar bijdragen

Engel op Sint Jan houdt 06-nummer


Aanbevolen berichten

engelstjan(0).jpgDe bellende engel op de Sint Jan in Den Bosch blijft ook bereikbaar op een 06-nummer. De anonieme initiatiefneemster heeft dat maandag gezegd naar aanleiding van de opening van een 0900-nummer door het kerkbestuur. Ze meent dat de bellers van het 0900-nummer worden genept omdat ze 80 cent per minuut betalen om naar een bandje te luisteren.

Het beeld van de engel met de mobiele telefoon werd in april na afloop van de laatste restauratie op de kathedraal in Den Bosch geplaatst. Als 'ut Engelke' opende de vrouw een maand later als grap een telefoonnummer en Twitteraccount. "Succes kent vele vaders", reageerde ze maandag op het initiatief van het kerkbestuur.

Haar bellers hebben enorm boos gereageerd op het commerciële initiatief van het kerkbestuur, zegt ze. De kerk gebruikt de inkomsten voor het behoud van de kathedraal. "Daar kun je niet op tegen zijn natuurlijk."

Ut Engelke zegt dat ze dagelijks ongeveer 30 mensen aan de lijn krijgt. Ze vraagt geen geld en belt ook niet terug om het initiatief kosteloos te houden. Ze heeft vaste bellers, zoals een meisje dat elke vrijdag belt om te vertellen hoe haar schoolweek was.

Tijdens de feestdagen belden veel mensen voor troost. Zo belde er een moeder die vroeg of ze een kaarsje kon branden voor haar weggelopen dochter. "Daar was ik niet helemaal op voorbereid."

Het kerkbestuur liet maandag desgevraagd weten dat ut Engelke geen toestemming heeft gevraagd voor haar initiatief, maar dat de Sint Jan van iedereen is. Bestuurslid Pieter Kohnen kan nog niet zeggen hoe vaak zijn 0900-nummer is gebeld.

De engel is te bereiken op 06-26347470.

Bron: ANP/IKON
Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid