Spring naar bijdragen

Mattheus 5:29


Aanbevolen berichten

Het gaat er uiteraard niet om dat God wil dat we onszelf pijn doen of verminken. Het gaat erom dat de wet niet meer in de juiste context werd geleerd en dat de farizeeërs het volk een juk hadden opgelegd. De Farizeeën en schriftgeleerden waren de priesters van het volk en zij vertegenwoordigde God helemaal niet meer maar waren vooral uit op eigen gewin, status, geld, macht etc.

In vers 20 laat Jezus zien dat het over de farizeeërs gaat:

20 Want ik zeg jullie: als jullie gerechtigheid niet groter is dan die van de schriftgeleerden en de farizeeën, zullen jullie zeker het koninkrijk van de hemel niet binnengaan

Daarna zie je dat Jezus elke keer een voorbeeld aanhaalt hoe de farizeeërs het volk de wet uitleggen en hoe Jezus er tegen aan kijkt. Als je dus de wet volgt zoals de farizeeërs dit uitleggen dan kom je zeker niet in de hemel. Vervolgens maakt Jezus het nog veel zwaarder en lijkt het helemaal een onmogelijke opgave.

Paulus leert in Gal 3:

.24 Zo dan, de wet is onze tuchtmeester geweest tot Christus, opdat wij uit het geloof zouden gerechtvaardigd worden.

25 Maar als het geloof gekomen is, zo zijn wij niet meer onder den tuchtmeester.

Jezus is de vervulling van de wet, hierdoor hebben wij nu vrijelijk toegang tot de Vader gekregen en zijn we niet langer onder de wet maar onder de genade. Het heeft God alles gekost, Jezus heeft de wet volledig gehouden voor ons, want als wij vandaag de dag nog worden afgerekend volgens de wet, dan gaan we allemaal regelrecht naar de hel.

Wil je dus volgens de wet proberen rechtvaardig worden, dan weet je nu hoe God zelf tegen de wet aankijkt. Als je denkt deze te kunnen houden, net zoals de farizeeërs dan ben ik bang dat je teleurgesteld gaat worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid