Spring naar bijdragen

Islam niet langer snelst groeiende godsdienst


Aanbevolen berichten

Niet de islam, maar wel het christendom groeit wereldwijd sneller dan alle andere godsdiensten. Dat blijkt uit een rapport van de International Bulletin of Missionary Research (IBMR). Elke dag zouden er wereldwijd 83.000 christenen bijkomen. Het aantal mensen dat zich niet wil binden aan een religieuze overtuiging neemt iedere dag met duizend af.

Uit het "Status of Global Mission 2012" blijkt dat de islam op twee staat qua zieltjesgewin: 79.000 nieuwe aanhangers per dag en daarmee zijn er bijna 1,8 miljard moslims in de wereld. 2,3 miljard aardbewoners noemen zichzelf christen.

Jodendom bijna opnieuw op niveau voor nazi's
Ook het jodendom groeit dagelijks met 250 zielen. In 1970 waren er nog 11 miljoen joden in de wereld, vandaag zijn het er 15 miljoen en daarmee heeft de godsdienst na meer dan 70 jaar weer bijna het niveau bereikt van voor de Holocaust.

Hindoes
Met ruim 950 miljoen aanhangers is het hindoeïsme de derde godsdienst in de wereld. Er komen dagelijks 37.000 hindoes bij, vooral in India. Wereldwijd noemen 658 miljoen mensen zich niet-religieus of agnost en 138 miljoen atheïst. Dat aantal neemt dagelijks af met een duizendtal volgens het rapport.

Met bekeringen heeft het volgens de Amerikaanse studie overigens niet echt te maken: het geboortecijfer bepaalt de groei van de verschillende godsdiensten.

Katholieke kerk geen last van schandalen
Van de 2,3 miljard christenen zijn er 1,2 miljard katholieken. Daarna volgen protestanten (426 miljoen), onafhankelijke kerken (378 miljoen), orthodoxen (271 miljoen), anglicanen (87,5 miljoen) en overige christenen (35,5 miljoen). En ondanks alle schandalen is met 31.000 nieuwe leden per dag de Rooms-Katholieke Kerk de snelst groeide christelijke groepering. (mvl)

 

Bron: hln.be

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik snap alleen niet dat er 658 miljoen mensen niet-religieus zijn, en daarnaast nog eens 138 miljoen atheist.

Misschien dat er 138 miljoen mensen zijn die uitgesproken anti-religeus/atheist zijn, en die 658 miljoen er niet verder over nadenken/het niks kan schelen of redenen hebben om te denken dat de kans dat God bestaat precies fifty-fifty is.

Of zouden dit de befaamde 'iets-isten' zijn? (er moet toch iets zijn...)

Het word mij iig niet duidelijk wat er gemeten is. Agnosticisme is toch eigenlijk gewoon een slappe hap-standpunt.

Ik weet wel uit een ander onderzoek van een paar jaar geleden dat in Amerika de snelst groeiende minderheid de atheisten zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid