Spring naar bijdragen

'Meer ruimte voor geloofstwijfel in visienota PKN'


Aanbevolen berichten

De visienota van de Protestantse Kerk (PKN) laat ruimte voor twijfel over de vorm van kerk-zijn, maar niet voor twijfel over de inhoud van het geloof. Dat stelde Harold Oechies, dominee in Uithoorn, donderdag tijdens de synodebespreking van de nota.

De generale synode van de kerk vergadert de komende dagen in Lunteren. Op de donderdag is de nieuwe visienota van de kerk het belangrijkste onderwerp. In deze nota schetst scriba Arjan Plaisier een toekomstvisie voor de kerk, waarin nieuwe vormen van kerk-zijn en een grotere nadruk op oecumene enkele hoofdpunten zijn.

Maar op geloofsgebied schiet de nota tekort, aldus synodelid Oechies. In de kerk twijfelen veel mensen over hun geloof. "Met de huidige nota zetten we hen in de kou. Willen we dit signaal afgeven?" Volgens Oechies duwt de nota de mensen die worstelen met hun geloof de kerk uit. "De nota is niet breed genoeg om de hele kerk te bereiken".

Oechies stelt voor om de visienota niet aan te nemen als kerkelijk document. Hij wilt dat er een herziene nota komt die meer ruimte biedt voor de twijfelende gelovigen. Naar verwachting neemt de synode donderdagavond een besluit over de nota.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid