Spring naar bijdragen

Hostierel veroorzaker heeft spijt


Aanbevolen berichten

hostierel(1).jpgIn 2010 deed Christian Ouwens aangifte tegen pastoor Cor Mennen wegens discriminatie en belediging vanwege de zogenaamde hostierel. Een jaar later heeft hij spijt van zijn actie en vraagt hij vergiffenis aan het bisdom. Dat meldt Omroep Brabant.

De hostierel barstte begin 2010 los toen de pastoor van Reusel de hostie weigerde aan de plaatselijke Prins Carnaval vanwege diens homoseksuele geaardheid. Het zorgde voor een landelijke ophef en acties van onder meer de Gay Krant. Pastoor Cor Mennen verdedigde de handelwijze van de Reuselse pastoor, tot verontwaardiging van Ouwens.

Ouwens' zelf rooms-katholiek en homo - was één van de drijvende krachten achter de hostierel, maar nu hij zich beter verdiept heeft in de katholieke leer, vindt hij zijn optreden ongepast. Hij is het nu eens met de handelwijze van de pastoor. Woensdag gaat hij biechten bij de Reuselse pastoor.

Bron: IKON

Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid