Spring naar bijdragen

Klaagmuur 2.0


Aanbevolen berichten

Ieder jaar brengen miljoenen joden een bezoek aan de Klaagmuur in Jeruzalem. Maar volgens het Duitse weekblad ‘Focus’ verzenden steeds meer joden hun gebeden voor de Klaagmuur via e-mail, twitter of smartphone naar Jeruzalem. Daarna worden zij op hun beurt in de Klaagmuur gedeponeerd. ‘Focus’ spreekt over de generatie ‘Klaagmuur 2.0’.

De Israëlische student Alon Nir biedt al twee jaar kosteloos de service ‚Tweet your Prayer’, waarmee mensen hem gebeden van maximaal 140 lettertekens kunnen bezorgen. Nadat via twitter getracht werd om in Iran een revolutie te organiseren, vatte hij de idee op om de meer dan tweeduizend jaar oude Klaagmuur via twitter met de hele wereld te verbinden. Sinds die dag blijven de gebeden uit de hele wereld onophoudelijk toestromen. De gebeden worden twee keer per dag door de 27-jarige student in de muur gedeponeerd.

Bron: Kerknet

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid