Spring naar bijdragen

Meer variëteit nodig in PKN


Aanbevolen berichten

Veel meer variëteit in de protestantse eredienst is nodig, bijvoorbeeld in liederen en symboliek. Dat stelde Hans Maat, directeur van het Evangelisch Werkverband, gisteren op een studiemiddag in Groningen over "Het heilige gebeurt".

Aanleiding voor de bijeenkomst was het boek "Het heilige gebeurt" van prof. F. G. Immink, rector van PThU. In zijn boek gaat de praktisch theoloog in op de vraag hoe protestantse theologie een plaats kan hebben in onze seculiere, moderne tijd; en in het bijzonder de eredienst. Bij uitgeverij Boekencentrum is inmiddels een tweede druk van het boek in de maak.

Uitdagende stelling
Niet voor niets waren twee mensen uit de evangelische beweging gevraagd om te spreken op de studiemiddag. Want het gesprek over de protestantse eredienst gistermiddag werd gevoerd tegen de achtergrond van de „uitdagende stelling" van de Britse theoloog Alister McGrath, zei dr. H. de Leede van de PThU in zijn openingswoord.

McGrath stelde een paar jaar geleden dat de evangelisch- charismatische stroming de beste papieren heeft om te overleven. Wereldwijd is dat ook getalsmatig terug te zien. Vooral op het zuidelijk halfrond is er een sterke groei van evangelisch-charismatische kerken.

Ook binnen de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) wint de evangelische beweging aan invloed. Daarnaast stappen er geregeld leden over naar evangelisch-charismatische kerk­gemeenschappen. „Dat houdt ons bezig", zei dr. De Leede tegen ds. Bottenbley. Wat is uw geheim? Want er gebeurt wat. Het heilige gebeurt daar."

Lees het gehele artikel op: Refdag.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid