Spring naar bijdragen

HGJB start "Alles over hoop"


Aanbevolen berichten

De Hervormd-Gereformeerde Jeugdbond (HGJB) start volgende maand het diaconale project â€Alles over hoopâ€, een inzamelingsactie voor de kerk in Pakistan.

Dat meldde de organisatie maandag in een persverklaring. „In het project â€Alles over hoop†staan de christenen in Pakistan centraal. Als kleine minderheid van 1,6 procent telt hun stem in de samenleving nauwelijks mee. Christenen worden er vaak buitengesloten of beschuldigd van godslastering, wat verstrekkende gevolgen kan hebben. Vooral zullen jong en oud leren van de christenen in Pakistan. Hun levensverhalen houden ons in Nederland een spiegel voor: zijn wij christenen met durf, moed en kleur?â€

Kerkelijke gemeenten die willen meedoen aan het project, kunnen in november een informatieavond bijwonen, waar zij materialen krijgen om met hun eigen gemeente actie te voeren voor Pakistan. De avonden worden gehouden in Putten (14 november), Rijssen (15 november), Hardinxveld-Giessendam (16 november), Rotterdam (17 november), Wijk en Aalburg (21 november), Bodegraven (22 november), Hasselt (23 november) en Veenendaal (24 november). Voor deelnemende gemeenten zijn er presentaties, Bijbelstudies, actiematerialen en een preekschets. Ook is er een projectkrant met informatie beschikbaar.

Pakistan is een land met veel jongeren: van de 180 miljoen inwoners is 60 procent tussen de 14 en de 30 jaar oud. Tegelijk zijn de perspectieven voor deze groep beperkt, met name door de toegenomen armoede en het extremisme dat dit islamitische land in de greep houdt. Door de watersnood van vorig jaar vielen 2000 doden en raakten bijna 20 miljoen mensen op drift. Eenvijfde van het land stond onder water. Vorige maand was er opnieuw een watersnoodramp. Hulporganisaties worden vooral door moslims gerund, melden christelijke organisaties. En deze vinden dat geloofsgenoten voorrang hebben bij hulpverlening.

Bron: Refdag

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid