Spring naar bijdragen

Kerktweets moeten kerken actiever maken


Aanbevolen berichten

kerktweets.jpgOp initiatief van stichting NaVida, actief met internetevangelisatie, bestaat sinds kort het twitteraccount 'Kerktweets': www.twitter.com/kerktweets. Dit is een open twitteraccount waar twitterende kerken zich voor kunnen aanmelden.

'Is er in een kerk nog geen twitter-'bediening' dan zou dit een heel mooie kans op directe verspreiding van het goede nieuws kunnen zijn', aldus de organisatie. 

Kerkorganisaties kunnen zich vanaf hun twitter-kerkaccount aanmelden bij Kerktweets waarna ze een wachtwoord krijgen van dit account, zodat zij ook de mogelijkheid krijgen per zondag één of twee fragmenten van hun preektweets te plaatsen in het landelijke twitteraccount.

Die moeten dan geplaatst worden met een hashtag waarop volgers kunnen klikken om de hele preek te volgen, of andere activiteiten die getweet worden over deze gemeente of dienst. Die volgers kunnen vervolgens de tweets weer retweeten naar hun volgers en zo zou één zo'n preektweet een groot bereik kunnen krijgen.

Oprichter Harold Prost stelt: "Heel veel ingewikkelder is het niet. Ik hoop van harte dat het project een goede uitwerking zal hebben."

Bron: NaVida

Bekijk de site

Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid