Spring naar bijdragen

Jeugdwerk PKN in de lift


Aanbevolen berichten

jop.jpgJOP, de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland, start het nieuwe seizoen met professionele jeugdwerkers op maar liefst 45 plekken door het hele land. De JOP-jeugdwerkers zijn actief in een lokale gemeente, maar in dienst van de Protestantse Kerk. Nog nooit waren er zoveel lokale jeugdwerkers tegelijk via JOP actief. De groei is terug te leiden tot een beslissing van de synode om in 2006 heel gericht te investeren in jongeren in en rondom de Protestantse kerk.

Om die reden werd JOP, jeugdwerkprogramma van de Protestantse Kerk opgericht. Jeugdwerk werd vanaf dat moment een speerpunt in het beleid van de Protestantse Kerk. Nu een aantal jaar verder, heeft het werk een vlucht genomen. Met zoÂ’n tien tot vijftien nieuwe plekken per jaar breidde deze nieuwe vorm van jeugdwerkondersteuning zich snel uit. De vraag naar deze jeugdwerkers zal zoals het zich laat aanzien de komende jaren aanhouden. Naast jeugdwerkers van JOP zijn ook jeugdwerkers vanuit de HGJB actief binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

JOP heeft het jeugdwerkersconcept met succes in de kerk geïntroduceerd en de afgelopen jaren verfijnd. Steeds meer gemeenten denken daarom na over de inzet van een professionele jeugdwerker. Het benoemen van een jeugdwerker mag zeker geen apart doel op zich zijn, benadrukt Schelling. Vrijwilligers en ouders zijn even belangrijk in het jeugdwerk. Toch is hij blij dat steeds meer gemeenten bij JOP aankloppen, vanuit het verlangen daadwerkelijk te investeren in jongeren en in goed en kwalitatief jeugdwerk, waarin jongeren en hun omgeving de belangrijkste plaats innemen.

Bron: Kerknieuws.nl

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Wat doet een jeugdwerker eigenlijk? :$

Van de site van JOP:

Werkzaamheden richting jeugd- en jongerenwerk:

- Ondersteunen, begeleiden en ontwikkelen van (diaconale) activiteiten voor jeugd- en

jongeren

- Voortzetten van reeds ontwikkelde contacten en activiteiten rond jeugddiaconaat

- Ondersteunen van medewerkers binnen het jeugdwerk op gebied van advies, training

en coaching- Advisering van de taakgroep jeugd- en jongeren

- Onderhouden van contacten met studenten

- Ontwikkelen van activiteiten die generatieoverstijgende ontmoeting stimuleren

en

Samen met betrokkenen ontwikkelen en uitvoeren van visie en beleid op het

gebied van jeugdwerk.

ï‚· Het ontwikkelen van activiteiten, die ervoor zorgen dat de jeugd zich thuis voelt

bij de gemeente.

ï‚· Het (mee)organiseren van creatieve en aansprekende activiteiten voor de

jongeren.

ï‚· Het ondersteunen en enthousiasmeren van alle betrokken vrijwilligers met raad

en daad.

ï‚· Het coachen van vrijwilligers van het jeugdwerk

Link naar bericht
Deel via andere websites
Wij hadden gewoon een jeugdouderling. Stukken goedkoper.

Klopt, maar niet elke gemeente kan alle posities binnen de kerkenraad goed opvullen. En als je dan blijkbaar het budget hebt kan het geen kwaad denk ik. Wellicht wordt de inzet van een jeugdwerker gedeeld met verschillende gemeentes.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid