Spring naar bijdragen

Mag een niet maagd een Christelijke maagd huwelijken?


Gast Anon_phpbb

Aanbevolen berichten

Ik ben het helemaal met RobertF eens en hoop mijn toekomstige kinderen een dergelijk gedachtengoed mee te kunnen geven, maar ben zelf niet als maagd het huwelijk ingegaan. Ik kom uit een atheïstische omgeving, en ben volledig westers opgevoed. Als puber stond alles in het teken van 'ervaring opdoen' en daar hoorde seks bij. Ik heb me er als tiener zelfs jaren voor geschaamd dat ik nog maagd was! Achteraf betreur ik dit echt.

Ik vond God net iets te laat (op mijn 18e, en het was gedaan op mijn 17e). En zelfs daarna ben ik nog één keer de fout ingegaan, door mijn eigen schuld. Het is moeilijk om je aan een dergelijk gebod te houden als je niet een omgeving hebt die je er actief of passief in stimuleert. Niet dat ik het goed wil praten; ik erken de verantwoordelijkheid mijn eigen fouten. Om het goed te maken ben ik met mijn man al snel getrouwd: en daar heb ik absoluut geen spijt van. Mijn huwelijk bevestigt voor mij alleen maar dat de theorie van RobertF klopt.

Kortom: ik ben het eens met RobertF, maar in de praktijk is het moeilijk, zeker als je in een atheïstische omgeving leeft.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Ikzelf kan ook niet meer als maagd trouwen.

Mijn alleereerste keer vond nl. plaats toen ik het geloof de rug had toegekeerd, dus dan hou je niet bezig met het feit of God het nu wilt of niet.

Ik hoop dat mijn toekomstige partner daar begrip zal voor kunnen opbrengen.

Nu ben ik sowieso bereid om te wachten tot mijn huwelijksnacht, ook al gaat dat moeilijk zijn, omdat ik weet hoe het voelt en hoe heerlijk het is als je dat kan doen met iemand waarvan je houdt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik heb sindskort een hele leuke man leren kennen.

Nou wil het geval dat hij Christelijk is en niet in sex voor het huwelijk geloofd.

Nou ben ik geen maagd meer want ik heb een kindje.

Mijn vraag is dan ook, mag een niet maagd een maagd huwelijken volgens het Christelijk geloof?

Daarbij zijn een paar eerlijke vragen wel handig eigenlijk, en nog belangrijker: de eerlijke antwoorden!

Want je hebt dus sinds kort een leuke man leren kennen. Hebben jullie al een serieuze relatie en welk (toekomst)beeld hebben jullie daar beiden bij?

Je schrijft dat hij een christen is. Dat is prima. Maar ben jij dat ook? En kan jij je vinden in zijn streven, begrijp je die en kan jij je daarnaar vormen?

En hij wil pas seks na de trouwdag, maar is dat al iets wat relevant is? Wordt er al gesproken over trouwen en zo ja, binnen welke tijd? En als je heel eerlijk naar jezelf kijkt, denk je dat jij het kan om al die tijd te blijven wachten tot die dag? Heb je het dan over enkel geslachtsgemeenschap en vind je dat de rest toelaatbaar is en hoe denkt hij daarover?

Lijkt me handig om daar eerlijk over na te denken voor jezelf (ook al zijn sommige antwoorden wat confronterend) Een soort van bezint eer gij begint. Het er ook samen over te hebben. Want als je daar allebei andere ideëen over hebt, kan dan leiden tot heel wat frustraties lijkt me :Y

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid