Spring naar bijdragen

Paus kondigt synodebesluiten af


Aanbevolen berichten

Paus Benedictus XVI brengt van 18 tot 20 november een bezoek aan het Afrikaanse land Benin. De bisschoppen nodigden de paus uit om er de vieringen bij te wonen van de kerstening van het land. Net 150 jaar geleden vestigden missionarissen er hun eerste missiepost. Volgens het persagentschap ‘Kathpress’ zal de paus er tijdens zijn bezoek de besluiten afkondigen van de Afrikasynode, die in 2009 plaatsvond.

Paus Benedictus XVI kende zaterdag aan de bekende Afrikaanse theoloog abbé Barthelemy Adoukonou (69) uit Benin de titel van bisschop toe. De Afrikaan wordt titulair bisschop van Zama, een bisdom in het noorden van het huidige Tunesië. Barthelemy Adoukonou studeerde aan de universiteit van Regensburg. Hij behoort tot de studiekring van oud-studenten van de paus, die jaarlijks in Castelgandolfo samenkomt. Adoukonou werd eerder benoemd als secretaris van de Pauselijke Raad voor de Cultuur.

Bron: Kerknet

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid