Spring naar bijdragen

Kerkdienst op het water


Aanbevolen berichten

prinsenhofdienst200.jpgWanneer komt het voor dat de dominee, de boswachter en de molenaar intensief met elkaar samenwerken? Op elf september gaat zo'n samenwerking in Westzaan zorgen voor een openluchtdienst op het water bij molen Het Prinsenhof. De dienst vindt plaats in de Weelsloot en zal alleen vanaf het water te volgen zijn. Aanvang 11.00 uur.

Waarom gaat de kerkelijke gemeente van de Grote Kerk in Westzaan een dienst op het water organiseren? Het antwoord is tweeërlei, zegt dominee Cornelis Visser. "Regelmatig merken we dat er een hoge drempel is om naar de kerk te gaan. Daarom draaien we het nu om: de kerk komt naar de mensen toe, en 'de drempel' en 'de muren' worden daarbij letterlijk weggehaald. Ten tweede is de vorm minder origineel dan die lijkt. Jezus zelf is immers zo begonnen. Gewoon in de open lucht, en heel vaak aan het water."

Het thema van de viering is: 'Als men blijft geloven kan de zwaarste steen niet zinken', een regel uit het lied Suzanne van Herman van Veen.

Voor de kinderen zal er een speciaal programma zijn bij molen De Jonge Dirk. Zij gaan daar van de pitrusplant een lont voor een olielampje maken. Dat is een karweitje dat vroeger door misdienaartjes gedaan moest worden voor arme kerken, die geen geld hadden voor een katoenen lont.

Bron: Protestantse Gemeente Westzaan

Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid