Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

rechtshttp://www.gospeltime.nl/images/albums/peterfurleronfire.jpg[/img] Peter Furler is een opvallende verschijning met zijn kale kop en zwartomrande ogen. Meer dan twintig jaar was hij 'het gezicht' van de Newsboys totdat hij in maart 2009 zijn vertrek uit de band aankondigde. Samen met zijn vrouw Summer is hij naar de Amerikaanse staat Florida verhuisd om daar tot rust te komen en zijn creativiteit terug te vinden. Al vrij snel maakte Peter Furler bekend te werken aan een eerste solo-project samen met producer Steve Taylor, voormalig Newsboys bassist Phil Joel en bandleider Seth Mosley van Me in motion. Na een contract te hebben getekend bij het label Sparrow Records was de weg vrij voor Peter Furler om zijn debuutalbum 'On fire' uit te brengen.

De openingssong 'I'm alive' is een energieke popsong waarin Peter Furler aantoont dat zijn batterij weer is opgeladen. Het valt te waarderen dat hij aan het begin van zijn eerste solo-album God dankt voor alle zegeningen in zijn leven. Het is overigens bijzonder om te merken hoe vertrouwd het warme stemgeluid van Peter Furler gelijk al klinkt, het is net alsof de zanger nooit is weggeweest. De eerste radiosingle 'Reach' is doorspekt met aanstekelijke popmelodieën en gaat erover dat God als schepper van hemel en aarde aandacht heeft voor ons als individu. 'Glory to the King' schreef Peter Furler na de begrafenis van zijn grootmoeder en gaat in op de dag dat wij voor Gods troon zullen staan en alle tranen van onze ogen worden afgewist.

Voor 'Never ending love song' heeft Peter Furler zijn elektronische trucendoos opengetrokken en dat maakt het nummer amusant om naar te luisteren. De boodschap is dat we eindeloos over Gods liefde kunnen zingen. Bij 'Matter of faith' wordt voor het eerst het popgeluid aan de kant geschoven om plaats te maken voor toegankelijke rockmuziek. Een weinig opvallend nummer, alhoewel de uithalen in het refrein toch enige kleur aan de song geven. Verrassend is de technobeat in het opzwepend klinkende 'All in your head', een prima song om de dansvloer gevuld te krijgen. Inhoudelijk draait het nummer om de blik vooruit richten in het leven en niet steeds maar terugkijken.

De song 'Closer' is een coproductie van Peter Furler en producer Steve Taylor en kent funky invloeden. Daarmee is het nummer onderscheidend ten opzichte van de andere songs op het album. Kijkend naar de tekst heeft 'Faster and louder' een autobiografisch karakter met een kleine knipoog (Chill out / you’ve earned a break / time to start another page / artists of a certain age / writing ballads / eating salads / there must be something more / who we getting mellow for?). De bewerking van Psalm 23 is eigentijds en Peter Furler weet aan deze bekende tekst een geheel eigen muzikale interpretatie te geven.

Tegen het eind van het album volgt in 'Hold on' een oproep om te volharden in het geloof juist in moeilijke tijden. Zowel tekstueel als muzikaal weet dit nummer te overtuigen en de bemoedigende tekst steekt de luisteraar een hart onder de riem. Als uitsmijter heeft Peter Furler nog het uitbundige aanbiddingsnummer 'He is greater' in de aanbieding. Peter Furler mag trots zijn op zijn debuutalbum 'On fire', want het is duidelijk te merken dat het geloofsvuur bij hem is blijven branden. De uitdaging gaat worden een geheel eigen geluid te ontwikkelen, waardoor het Newsboys stempel dat hij nog meedraagt wat meer naar de achtergrond verdwijnt. Gezien zijn creativiteit en doorzettingsvermogen moet dat geen onmogelijke opgave zijn.

Jos Kluiver - Gospeltime.nl

Cijfer: 8,5

Stijl: Pop/rock

Beste song: Faster and louder

Releasedatum: Juni 2011

Label: Sparrow Records

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid