Spring naar bijdragen

De trein van 10:11


Aanbevolen berichten

Alexander Wanne is christen en woont met zijn vrouw en dochter en zoon in een stadje aan het spoor in de omgeving van Hannover. Het is 1941 en het ware karakter van het Duitse regime begint steeds meer aan het licht te komen, voor hen die het willen zien. De trein van 10:11 beschrijft de keuzes van een man die zijn gezin veilig door de oorlog wil loodsen, en de sporen die dat trekt in zijn eigen leven en dat van zijn gezinsleden. Zijn verhaal en dat van zijn dochter laat zien hoe zowel angst als rechtvaardigheid een vijand kan zijn van een goed geweten.

In dit dunne boekje wordt de lezer geconfronteerd met de harde realiteit van een wrede oorlogstijd. Door de boeiende manier van schrijven is de lezer snel door het boek heen. Henk Stoorvogel weet de lezer te raken met het dilemma waar Alexander Wanne mee zit en geeft ook de lezer voedsel tot nadenken. Een aangrijpend denken over hoe als christen in oorlogstijd te handelen en de consequenties daarvan.

Na het lezen van het boek gaan de gedachten uit naar hen die deelgenoot waren van de tweede wereldoorlog en wat voor gevolgen dat gehad heeft op de overlevers. Alexander is een overlever, maar niet zonder gevolgen en dat maakt het lezen heel treffend. Een kort verhaal, maar wel met een duidelijke boodschap en bericht tot nadenken over het invullen van je christen zijn in moeilijke tijden. Waarin je voor keuzes gezet wordt om je familie te beschermen of om de naaste te helpen.

De trein van 10:11
Kosten: 10 euro, bestel hem hier.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid