Spring naar bijdragen

Drie Nederlandse catechesebisschoppen tijdens WJD


Aanbevolen berichten

[preview]De drie Nederlandstalige catecheses tijdens de Wereldjongerendagen (WJD) in Madrid worden gegeven door aartsbisschop Wim Eijk van Utrecht, hulpbisschop Everard De Jong van Roermond en bisschop Hans van den Hende van Rotterdam. Dat maakte Jong Katholiek bekend.[/preview]

Catechese

Het is al langere tijd de gewoonte dat WJD-deelnemers tijdens het programma drie ochtenden met hun eigen land- en/of taalgenoten bij elkaar komen. Een vast onderdeel is dan de catechese, gevolgd door een eucharistieviering. De thema’s voor de catecheses komen voort uit het internationale hoofdthema van de WJD, dit jaar: Geworteld en opgebouwd in Jezus Christus, standvastig in het geloof.

Geloofsvragen

De bisschoppen zullen in hun catecheses aansluiten bij geloofsvragen en belangrijke thema’s waar jongeren in het dagelijkse leven mee bezig kunnen zijn. Na afloop van de catechese kunnen jongeren hun ideeën en vragen uitwisselen in kleine groepen. Dit jaar kunnen zij ook vragen stellen aan de bisschop die de catechese verzorgde. Het ochtendprogramma is verder onder meer gevuld met muziek van een speciaal in het leven geroepen ‘WJD-band’.

Bisschoppen

Naast de drie eerdergenoemde bisschoppen nemen ook hulpbisschop Jan Van Burgsteden van Haarlem-Amsterdam, hulpbisschop Herman Woorts van Utrecht, bisschop Antoon Hurkmans van Den Bosch en bisschop Frans Wiertz van Roermond deel aan de Wereldjongerendagen.

Bron: Katholiek Nederland

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid