Spring naar bijdragen

Groot succes Passion in Gouda


Aanbevolen berichten

[preview]Het muzikale paasspektakel The Passion heeft veel publiek getrokken. Tussen de 15.000 en 20.000 mensen kwamen naar de Markt in Gouda om het verhaal van het lijden van Jezus te volgen aan de hand van Nederlandse popliedjes.[/preview]

De opkomst was bijna twee keer zo hoog als van tevoren werd gedacht. De toegang was gratis. Op televisie volgden 979.000 kijkers de uitzending.

In de moderne musical speelde Syb van der Ploeg de rol van Jezus, zangeres Do was Maria. Acteur Frank Lammers nam de rol van Judas op zich. Jakhalspresentator Erik Dijkstra, zelf atheïst, presenteerde het verhaal.

Kruis

Van der Ploeg trok zingend vanuit de ene hoek van Gouda naar het centrale plein, terwijl een zes meter lang kruis door een stoet van enkele tientallen mensen vanaf de andere kant naderde.

Voor bijvoorbeeld het Laatste Avondmaal was 'Laat het vanavond gebeuren' van De Dijk te horen en 'Open' van The Scene klonk tijdens de verloochening van Petrus, gespeeld door zanger Thomas Berge. De avond eindigde met het lied 'Geef mij nu je angst' van André Hazes.

Het evenement werd rechtstreeks uitgezonden op Nederland 3 door de RKK en de EO. Het was georganiseerd in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms-Katholieke Kerk, het Nederlands Bijbelgenootschap en de gemeente Gouda.

Bach

Het spektakel werd opgevoerd aan de vooravond van Goede Vrijdag, de dag waarop christenen de dood van Jezus herdenken. Vanmiddag vindt in Naarden naar goed gebruik een traditionelere uitvoering van het passieverhaal plaats. Daar zal de Matthäus-Passion worden opgevoerd door de Nederlandse Bachvereniging.

Bij die uitvoering zijn altijd veel prominenten aanwezig. Zo zal ook premier Rutte zijn opwachting maken, samen met leden van zijn kabinet.

Bron: Nos

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid