Spring naar bijdragen

EO-Jongerendag spaart voor nieuwe hovercraft


Aanbevolen berichten

Vanaf vandaag kunnen bezoekers van de EO-Jongerendag voor het eerst via een uniek online platform hun eigen actie starten. Doel van de actie is om met elkaar € 40.000 in te zamelen voor een nieuwe hovercraft voor Stichting HoverAid in Madagaskar. Een hovercraft is het enige en noodzakelijke vervoersmiddel dat gemakkelijk de moerasachtige binnenlanden van Madagaskar bereikt en het mogelijk maakt (medische) hulp te bieden aan de arme bevolking.

Hulp aan Madagaskar

In Madagaskar leeft driekwart van de bevolking in armoede. Omdat een deel van Madagaskar uit moerasachtige gebieden bestaat, is het onmogelijk per auto of vliegtuig dit deel van de binnenlanden te bereiken. Een hovercraft biedt uitkomst. Hierdoor is het mogelijk dat medische teams en hulporganisaties de afgelegen gebieden bezoeken en hulp verlenen. Denk aan het verbeteren van sanitaire voorzieningen, een consult bij een dokter en zelfs operaties. Kortom een nieuwe hovercraft is hard nodig.

Actie: Move for Madagaskar

Eén van de hovercrafts van Stichting HoverAid in Madagaskar is hard aan vervanging toe. Daarom start de EO-Jongerendag onder de bezoekers een actie om de benodigde € 40.000 in te zamelen. Jongeren kunnen zelf of met een groep op link een actie starten en geld inzamelen. Tijdens de EO-Jongerendag zal de meest succesvolle en meest originele actie bekend worden gemaakt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid