Spring naar bijdragen

Festival 316: Gratis toegang!


Aanbevolen berichten

[preview]Bezoekers van Festival316 in Ureterp hoeven dit jaar geen entree te betalen. Met een gratis kaart kunnen ze op zaterdag 28 mei het noordelijke muziekfestival meemaken. Het bestuur heeft de stap genomen om iedereen die wil de gelegenheid te bieden het christelijke evenement te bezoeken.[/preview] Er zijn maximaal een kleine 4000 gratis entreebewijzen beschikbaar. De kaartverkoop begint maandag 28 maart.

Dat heeft het bestuur van Stichting Festival316 bekendgemaakt. Ook in 2009 en 2010 hoefden mensen uiteindelijk geen entreegeld te betalen. Dat was echter pas, nadat duidelijk was geworden, dat er voldoende sponsorgeld toegezegd was. Nu heeft de organisatie al op voorhand besloten dat er geen toegangsprijs wordt gevraagd. Voorzitter Haise Veen: "We voelen ons geroepen om deze stap in geloof te zetten. We zijn nu ruim over de helft met het sponsorgeld. Dat maakt het spannend dit jaar, maar tegelijk weten we wie alles onder controle heeft, God. Daarom doen we dit in vertrouwen met Hem."

Vijf artiesten

Het bestuur vindt ook dat er geen belemmering mag zijn om iemand mee te nemen. "Bijvoorbeeld je buurman/vrouw, mensen die niet of randkerkelijk zijn. Wij willen geen financiële drempels voor de Grote Opdracht: verkondig het Evangelie."

Festival316 is het grootste christelijke muziekfestival van Noord-Nederland. Dit jaar treden de Parachute Band (Nieuw-Zeeland), Sarah Kelly (VS), en drie artiesten uit Nederland - Trinity, André van Zyl en Pieter Daniël, op. Ze staan op het podium van een megatent in Ureterp (bij Drachten).

Op is op

De kaartverkoop start op maandag 28 maart. Via internet zijn de kaarten te bestellen via www.interticket.nl. Dan wordt een kleine vergoeding van 2 euro in rekening gebracht voor de verzending – en administratie. Ook zijn de kaarten af te halen op 17 voorverkoopadressen in Friesland, Groningen en Drenthe. Die adressen staan op de site www.festival316.nl. Haise Veen: "We raden mensen sterk aan om een kaart te halen of te reserveren. In 2010 was het festival een week van te voren uitverkocht. Als je niet achter het net wil vissen, moet je er snel bij zijn."

Vriend van 316

2011 is ook het jaar dat het Festival316 wil bouwen aan een grote vriendenkring rond het christelijke muziekfestival. Voor het bedrag van 3,16 euro kan iemand ‘Vriend van 316’ worden. Als vriend heb je 11 voordelen, die te vinden zijn op de site www.festival316.nl. Ook kan zelf een sponsorbedrag ingevuld worden. Bij elke 50 vrienden sponsort Stichting Festival316 een project van World Vision in Afrika. "Zo bouwen we aan een fundament voor Festival316 en tegelijk aan een gebied in de wereld waar mensen onze steun heel hard nodig hebben."

Festival316 wordt voor de vierde keer gehouden. Het is het grootste christelijke jongerenevenement van het noorden. De tent gaat op 28 mei open om 18.00 uur, het eerste optreden is om 18.30 uur.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid