Spring naar bijdragen

Festival316 - bekendmaking bands


Aanbevolen berichten

[preview]Festival316 in Ureterp wordt dit jaar zeer internationaal. Er treden groepen en artiesten op uit Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en de Verenigde Staten. Tevens staan bij de line-up toppers uit Nederland.[/preview] De organisatie is zeer verheugd met wie er 28 mei op het podium in de megatent in Ureterp staan.

Festival316 is het grootste christelijke muziekfestival van Noord-Nederland. Buitenlandse topper is dit jaar de Parachute Band uit Nieuw-Zeeland. Zij zijn op wereldtournee en doen daarbij ook Friesland aan. De Parachute Band is te omschrijven als pop/rockmuziek en wordt vergeleken met bands als Coldplay en Keane. ,,In 2009 stonden ze op het hoofdpodium van het Xnoizz Flevo Festival’’, aldus voorzitter Haise Veen van Festival316, de stichting die het festival organiseert. De Parachute Band heeft net een derde album uit, Love without measure.

Uit Groningen komt de Zuid-Afrikaanse singer/songwriter André van Zyl. Hij is in ons land bekend met zijn eigen nummer In de hemel is de Heer. Een nummer dat op YouTube ook veelvuldig wordt bekeken. Van Zyl tourde ook samen met Kees Kraayenoord en leidt al sinds 1996 aanbidding in kerken en op conferenties. Hij woont sinds 2002 in Nederland.

Trinity

Van Nederlandse bodem komt Trinity, die ook in 2010 te zien waren op Festival316. ,,Ze waren een van de favorieten van het publiek.’’ Met hun album Este momento brak Trinity definitief door. Hun aanstekelijke mix van pop, folk en latin-american maakte het viertal tot een van de meest populaire live-bands in de Nederlandse gospelwereld. Sinds deze maand is er dan ook een eerste live-dubbelcd, Pueblos Todos, wat ‘Alle Volken’ betekent.

Sarah Kelly uit de Verenigde Staten is de derde buitenlandse artiest. Kelly was de hoofdact in 2009 en was ook te zien op Flevo. Ze is een vrouw met een groot charisma en een nog grotere stem. Haar moderne aanbiddingsmuziek blijkt een enorme kracht te hebben en is ook Sarah Kelly’s handelsmerk. Na haar eerste optreden in Nederland bleek een vonk overgeslagen. Kelly zal in Ureterp ook veel spelen van haar nieuwe cd Midnight Sun. Haar stijl is te omschrijven als rock-worship.

Ten slotte zal Pieter Daniël de zang en aanbidding leiden op het festival. Pieter Daniël is een nieuwe Nederlandse gospelartiest, maar toch ook al een oude bekende. In 2001 begon hij als zanger bij de Ronduit Praiseband, waarmee hij door heel Nederland tourde. Hij werkte tot 2009 als Hoofd Muziek bij de Bethelgemeente in Drachten. Daar bracht hij samen met het worshipteam in 2009 het album De Verdieping uit met nieuwe Nederlandse worshipnummers. Vorig jaar bracht hij zijn eerste eigen album Hallelujah Day uit. ,,Zijn passie ligt in het meenemen van zijn publiek in het aanbidden van Jezus en de liefde van God voor ons te laten zien. Hij leidde samen met zijn band in 2010 op het hoofdpodium van het Flevo Festival de aanbidding en is dit jaar bij ons op Festival316’’, aldus Veen. De tent gaat op 28 mei open om 18.00 uur, het eerste optreden is om 18.30 uur.

Vierduizend bezoekers

Vorig jaar kwamen er vierduizend bezoekers naar het Festival316, in het dorp nabij Drachten. Daarmee was het een van de grootste regionale christelijke activiteiten van vorig jaar in ons land. De kaartverkoop voor het festival 2011 begint 29 maart via de site link en op twintig voorverkoopadressen in Noord-Nederland.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid