Spring naar bijdragen

Demon Hunter headliner Brainstorm festival


Aanbevolen berichten

Demon Hunter is headliner tijdens de derde editie van het Brainstorm Festival dat op 5 en 6 november wordt gehouden in Apeldoorn. Het is voor het eerst dat de Amerikaanse metalcore band in Europa te zien is.

Demon Hunter krijgt op het Brainstorm Festival gezelschap van tal van nationale en internationale acts. Zo staan Innerwish (Griekenland), In Vain (Noorwegen) en My Silent Wake (Engeland) op het podium, evenals Nederlandse artiesten als The Spirit That Guides Us, Officium Triste, Slechtvalk en theNAME.

Naast concerten biedt het culturele rock- en metalfestival een programmering in het bijbehorende theater. Zaterdag 6 november gaan hier Sabine Uitslag (CDA) en Jasper van Dijk (SP) in discussie met het publiek over (il)legaal downloaden. Aanleiding is het wegvallen van festivals als Arrow Classic Rock en Wâldrock, wat deels te wijten is aan de stijgende prijzen die zij moeten neerleggen voor artiesten. Die proberen zo hun verlies aan inkomsten door dalende cd-verkopen te compenseren.

In het debat wordt tevens stilgestaan bij de bezuinigingen die het kabinet Rutte voor ogen heeft voor de cultuursector. Het btw-tarief op concertkaartjes moet omhoog en de subsidiekraan gaat dicht. Festivals en concertorganisatoren komen hierdoor in de knel. Aan de politici de vraag hoe Nederland een gezond club- en festivalcircuit kan behouden. Het debat begint om 17.15 uur en duurt circa drie kwartier. Na afloop kijken de Tweede Kamerleden rond op het indoor festival en krijgen bezoekers de kans om Uitslag en Van Dijk persoonlijk te ontmoeten.

De derde editie van het Brainstorm Festival wordt ook dit jaar gehouden in podium Gigant in Apeldoorn. Naast concerten en het debat kunnen bezoekers interviews met Demon Hunter en Sinbreed bijwonen, deelnemen aan een competitie luchtgitaar spelen en geeft Premnath Gonesh (Slechtvalk) een pianoconcert. Ook is er jaarlijks een expositie te bewonderen. Deze wordt dit keer verzorgd door Felipe Machado Franco uit Colombia, die schilderijen van album-covers toont die hij maakte voor bands als Blind Guardian, Rhapsody Of Fire, Rob Rock, Sinbreed en Ayreon.

Het Brainstorm Festival begint vrijdag 5 november om 18.00 uur. Een dag later gaat de zaal om 14.00 uur open. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.

Bron: Xnoizz

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid