Spring naar bijdragen

Organisatie Xnoizz tevreden met uitspraak rechter


Aanbevolen berichten

ZUTPHEN - [preview]De voorzieningenrechter in Zutphen heeft eerder vanmiddag uitspraak gedaan in het kort geding tegen de gemeente Voorst rond muziekfestival Xnoizz op Bussloo, aangespannen door omwonenden en Xnoizz zelf.[/preview]

Het festival heeft vrijdag bij de rechtbank bezwaar gemaakt tegen het gedwongen schrappen van een deel van het late programma, zo bleek gisteren tijdens een (lang) kort geding in Zutphen. Eerder vanmiddag verbood de rechter een deel van de programmering van vrijdag- en zaterdagnacht.

Kirsten Ypma, woordvoerster van X Noizz: "Het enige gevolg van deze uitspraak dat er op vrijdag- en zaterdagnacht een programma onderdeel niet door kan gaan, namelijk de ‘silent Disco', een soort disco met koptelefoons, waarbij iedereen een eigen koptelefoon op heeft. Dit kan dus op donderdag nog wel doorgang vinden."

De muziekprogramma's op donderdag gaan tot 23.00 uur door, gevolgd door de stille programmering tot 01.30. Voor vrijdag en zaterdag geldt voor zowel de muziekprogrammering als de stille programmering een eindtijd van 02.00 uur. "Oorspronkelijk stond op die dagen de silent disco later gepland en ging volgens de rechter te lang door, dus dat wordt nu geschrapt. Verder hoeven we onze programmering niet aan te passen, en zijn gewoon nog het festival dat we willen zijn, daar zijn we erg blij mee en we zien er erg naar uit om donderdag onze bezoekers te verwelkomen."

Bron: Uitdagingonline

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid