Spring naar bijdragen

Paus reist voor slotweekend naar Madrid


Aanbevolen berichten

[preview]Paus Benedictus XVI komt donderdag omstreeks de middag aan op de luchthaven van Barajas (Madrid), waar hij na de officiële ontvangst tevens zijn eerste toespraak zal houden. [/preview]De katholieke kerkleider bezoekt Spanje om er het slotweekend bij te wonen van de Wereldjongerendagen. Het is zijn derde bezoek aan het land sinds de start van zijn pontificaat.

Paus Benedictus XVI wordt donderdagmiddag verwelkomd door de Spaanse koning Juan Carlos en koningin Sofia. Donderdagavond ontmoet hij voor het eerst jongeren uit de hele wereld op het Plein van de Onafhankelijkheid in Madrid. De paus wordt door jongeren uit vijf continenten verwelkomd aan de Alcalapoort en spreekt daarna tijdens een begroetingsfeest de honderdduizenden jongeren uit de hele wereld toe. Daarna worden twaalf Mariabeelden, uit alle hoeken van de wereld, door de straten van Madrid gedragen.

Benedictus XVI wordt vrijdagmorgen ontvangen op het Zarzuelapaleis en ontmoet aansluitend jonge religieuzen. Hij heeft tevens een gesprek met duizend universiteitsprofessoren in de San Lorenzobasiliek. Na een ontmoeting met premier José Luis Rodríguez Zapatero woont hij vrijdagavond met de jongeren de kruisweg bij door de straten in het centrum van Madrid. Zaterdagavond leidt hij de slotwake op de luchthaven van Cuatro Vientos en zondagmorgen gaat hij er tevens voor tijdens de afsluitende eucharistieviering van de Wereldjongerendagen.

Bron: Kerknet

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid