Spring naar bijdragen

Nederlandse jongeren op weg naar WJD


Aanbevolen berichten

[preview]Katholieke jongeren uit de zeven Nederlandse bisdommen zijn onderweg naar Spanje, of vertrekken deze week. Op 16 augustus beginnen in Madrid de Wereldjongerendagen. Ondertussen groeit de Spaanse kritiek op de kosten van dit mega-evenement.[/preview]

Meer dan een miljoen katholieke jongeren uit de hele wereld zullen naar verwachting afreizen naar Madrid voor de Wereldjongerendagen. Paus Benedictus XVI zal het evenement openen dat duurt tot en met 21 augustus. De kosten van het evenement bedragen ongeveer 60 miljoen euro. Een enorm bedrag voor Spanje, dat op dit moment zwaar wordt getroffen door de economische crisis.

De eerste Nederlandse jongeren vertrokken al op 28 juli uit het bisdom Rotterdam. Zij gingen op de fiets. Vrijdag 5 augustus vertrokken tientallen jongeren uit het bisdom Roermond. Zij zullen eerst een toeristische busrit maken door Frankrijk en Spanje. Ook de jongeren uit het bisdom Groningen-Leeuwarden en het bisdom Breda (beiden vertrokken op 7 augustus), het bisdom Rotterdam (vertrokken op 8 augustus), het bisdom Haarlem-Amsterdam en het aartsbisdom Utrecht (beiden vertrokken op 10 augustus) zijn met de bus onderweg. Op 11 augustus vertrekken jongeren uit het bisdom Den Bosch en op 12 augustus nog eens een groep uit het bisdom Roermond. Zij gaan met het vliegtuig. In totaal 1300 Nederlands zijn bij de Wereldjongerendagen aanwezig.

De organisatie van het evenement stelt de Spaanse burgers gerust. De hoge kosten van het evenement komen niet allemaal voor rekening van de Spaanse overheid. "Tachtig procent wordt betaald door de deelnemers, de overige twintig procent uit donaties van andere organisaties."

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid