Spring naar bijdragen

Vaticaan plant evangelisatiemissies in grote steden


Aanbevolen berichten

Het Vaticaan plant voor komend voorjaar een grootschalig initiatief voor nieuwe evangelisatie in elf grote Europese steden.

Dat zei de voorzitter van de nieuwe Pauselijke Raad voor Nieuwe Evangelisatie, aartsbisschop Rino Fisichella, iin een interview met Radio Vaticaan. Het initiatief moet een antwoord zijn op de huidige geloofscrisis in Europa.

Maandag was er in het Vaticaan een bijeenkomst met vertegenwoordigers van de bisdommen waarin de deelnemende grote steden liggen. De actie, getiteld ‘Stadsmissie’, moet op hetzelfde moment in de Vastentijd plaatsvinden in de betreffende steden. Zij moet een “concreet teken†zijn voor de bisschoppensynode over nieuwe evangelisering die in de herfst van 2012 plaatsvindt, aldus mgr. Fisichella.

De deelnemende steden zijn Barcelona, Boedapest, Brussel, Dublin, Keulen, Lissabon, Liverpool, Parijs, Turijn, Warschau en Wenen.

bron: katholiek nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid