Spring naar bijdragen

Diefstal Codex Calixtinus roept vragen op


Aanbevolen berichten

Kerkelijke en overheidsinstanties in Spanje tasten in het duister over de omstandigheden van de spectaculaire roof van een manuscript uit de kathedraal van Santiago de Compostela. "De dader wist precies wat hij zocht en hoe hij het kon krijgen", zei de deken van het kathedraal kapittel van Santiago, Jose Maria Diaz, tegenover de krant El Mundo.

Volgens die krant hadden behalve Diaz slechts twee archivarissen een sleutel die toegang geeft tot de ruimte waar de waardevolle Codex Calixtinus uit de twaalfde eeuw zich bevond. De archivarissen gaven in de regel alleen onderzoekers en andere geselecteerde personen onder begeleiding toegang tot het perkamenten boek.

De Codex Calixtinus geldt met een bericht over de Jacobsweg en de gebruiken van zijn tijd als een van de eerste reisgidsen van Europa. De diefstal werd dinsdag ontdekt.

Speciale afdelingen van de Spaanse politie doen onderzoek, evenals de Guardia Civil. De agenten volgen volgens de media onder meer het spoor van een diefstal in opdracht. Ze sluiten niet uit dat het boek zich al buiten de Spaanse grenzen bevindt.

Bron: Katholieknieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid