Spring naar bijdragen

Robot kopieert Bijbel


Aanbevolen berichten

In de Duitse stad Trier begint een robot vanmiddag met het overschrijven van de gehele Bijbel. Over elf maanden moeten de miljoenen gekalligrafeerde letters op papier staan. Het project preludeert op de Heilige Rok-bedevaart, die volgend jaar plaatsvindt.

Kilometer papier

De robot staat opgesteld tegenover de Dom van Trier, de bisschopskerk van het oudste bisdom van Duitsland. De eenarmige machine zal naar verwachting en liter inkt en een kilometer papier gebruiken.

Pelgrims

Vandaag begint in Trier het voorbereidingsjaar op de Heilige Rok-bedevaart die van 13 april tot 13 mei 2012 naar verwachting meer dan een miljoen pelgrims naar de Duitse stad zal brengen. De schrijversrobot moet vlak voor de bedevaart klaar zijn met zijn opdracht.

Onderkleed van Christus

De Heilige Rok van Trier is een relikwie van het onderkleed van Jezus Christus. De vermeende tuniek van Christus, waarover het Johannes-evangelie spreekt, zou volgens een twaalfde-eeuws document in de vierde eeuw door de heilige Helena, de moeder van keizer Constantijn, naar Trier zijn gebracht. Over de authenticiteit van het textiel doet de Kerk geen definitieve uitspraken.

Opgeborgen

Het is de eerste keer in het nieuwe millennium dat het kledingstuk wordt getoond. Normaal ligt het reliek opgeborgen in een klimaatgereguleerde schrijn. Voor veel gelovigen is het kledingstuk, volgens de evangelist Johannes “uit één stuk gewevenâ€, een symbool voor de eenheid van de christenheid.

Bron: katholieknederland.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid