Spring naar bijdragen

Spijkers van Jezus kruis ontdekt


Aanbevolen berichten

[preview]Een Canadees-Israëlische documentairemaker beweert de spijkers te hebben gevonden, waarmee Jezus aan het kruis is gespijkerd. De spijkers zijn gevonden in het graf van hogepriester Kajafas, de voorzitter van het Sanhedrin dat Jezus berechtte.[/preview]

Simcha Jacobovici maakte een documentaire over de spijkers die in 1991 in het graf van Kajafas zijn gevonden. Kort na de ontdekking van de spijkers verdwenen ze, maar Jacobovici beweert ze opnieuw te hebben gevonden in een forensisch laboratorium in Tel Aviv.

Volgens de documentairemaker nam Kajafas de spijkers mee zijn graf in als talisman. De spijkers kunnen volgens hem alleen van Jezus zijn omdat de hogepriester enkel met Zijn kruisdood in relatie wordt gebracht. Jacobovici weet dat hij zijn beweringen nooit helemaal hard kan maken, maar noemt ze wel zeer overtuigend.

Er zijn echter genoeg critici. Wetenschappers van de Israel Antiquities Authority vinden dat de bevindingen berusten op te veel aannames. Het is niet zeker dat het graf van Kajafas de hogepriester is. De link tussen de spijkers in het graf en Jezus is wel heel snel genomen en daarnaast worden er wel vaker spijkers in graven gevonden. Ze noemen de beweringen een publiciteitsstunt voor de documentaire 'The nails of the cross' van Jacobovici.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op donderdag 14 april 2011 10:29:55 schreef Archillion het volgende:

Dit kan bij de categorie "Houtsplinters van de ark ontdekt". Alhoewel, over tientalle jaren is het mogelijk om mensen te klonen en aangezien er vast nog wel wat DNA op de spijkers zit kunnen we het tegen die tijd wel vragen.

Wordt vervolgd.

widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid