Spring naar bijdragen

Carnavalskrakers in de kerk


Aanbevolen berichten

Manager Bert Janssen van de Sint Jan-kerk in Roosendaal draait er niet omheen als hem gevraagd wordt naar de plannen nu carnaval steeds dichterbij komt. Ook dan is het gebouw weer, net als vorig jaar, vijf dagen open. Want de euro's die er die dagen binnenstromen, zijn een niet onbelangrijk deel van de totale exploitatie.

"Mijn rol is naar commerciële kansen te zoeken en de Sint Jan rendabel te houden. Dat is nu eenmaal een gevolg van de herbestemming van het gebouw. Daarom moeten we op alle momenten van het jaar inhaken op de actualiteit. Dat doen we al een paar jaar met de jaarwisseling en nu dus ook met carnaval", zegt Janssen.

Met het bisdom zijn daar heel goede afspraken over gemaakt, zegt Janssen. "Wij gaan respectvol om met het verleden van het gebouw. Alles wat nog aan de vroegere kerk herinnert, wordt die dagen goed afgeschermd. Die toezegging wilde het bisdom hebben en daar kunnen ze uiteraard ook op rekenen."

Vorig jaar was Sint Jan voor de eerste keer open met carnaval. Op piekmomenten waren er vijf-, tot zeshonderd mensen binnen. Op wat rustigere tijdstippen waren dat er tussen de twee- en vierhonderd. "Mensen zoeken toch naar ruimte en die is hier volop", zegt Janssen. "Vorig jaar hebben we daarop alleen maar goede reacties gekregen."

Dagelijks is er een dj ingehuurd die het publiek in de stemming moet brengen. Daarbij ligt het accent nu wat meer op de lokale carnavalskrakers dan vorig jaar. "Want dat wil het publiek", zegt Janssen.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid