Spring naar bijdragen

Engel met gsm op Sint-Jan


Aanbevolen berichten

[preview]De gerestaureerde Sint-Janskathedraal in Den Bosch is binnenkort een moderne engel rijker. De engel is uitgerust met een mobieltje met één toets voor een directe verbinding met God, zei beeldhouwer Ton Mooy dinsdagochtend naar aanleiding van een artikel in het AD.[/preview]

Het zandstenen beeld (1,25 meter hoog) is dinsdag op transport gegaan naar Den Bosch en zou volgende maand als verrassing op ongeveer vijftien meter hoogte op de zuidzijde van de kerk worden geplaatst. Omdat de verrassing dinsdag uitlekte heeft het kerkbestuur besloten de plaatsing uit te stellen tot het allerlaatste moment voor de viering van de restauratie in het weekeinde van 2 en 3 april 2011. "Het beeld staat voorlopig achter slot en grendel'', zei Herman Lerou van het kerkbestuur dinsdag desgevraagd.

Het idee voor de moderne engel komt van de kunstenaar zelf. Met de laatste uit een serie van in totaal 25 nieuwe engelen die hij en zijn medewerkers maakten voor de Sint-Jan, wilde hij een grapje uithalen en de kunstcommissie van de kerk ging voor een deel akkoord. De straalmotoren in plaats van vleugeltjes en de broek in plaats van een rok die hij voorstelde, gingen echter te ver, legde Mooy uit.

Het nieuwe beeld gaat zeker tweehonderd jaar mee, maar is tegen die tijd wel flink achterhaald, verwacht de beeldhouwer.

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid