Spring naar bijdragen

IJsland: catechese via Skype


Aanbevolen berichten

[preview]"Één katholiek per kilometer - dat is missie...", zegt kapucijn David Tencer. De pater werkt op IJsland. Zijn 600 parochianen wonen soms honderden kilometers ver weg, waardoor de priester en zijn medebroeders creatief moeten zijn[/preview] om bijvoorbeeld de kinderen voor te bereiden op hun eerste Communie en vormsel: pater David geeft de catechese via Skype, een programma om via internet te kunnen bellen.

Meestal vinden de gesprekken ‘s avonds plaats, "als de kinderen thuis zijn", aldus de kapucijn. Hij trekt zich dan met zijn laptop in de wintertuin van het kleine Kollaleira-klooster terug, stopt een pijp en begint met de catechese.

Op dezelfde plek maakt de pater ook het catechesemateriaal, in de vorm van powerpointpresentaties, "want er zijn simpelweg geen catecheseboeken en ook geen georganiseerd catechesesysteem".

Volgens het CIA Factbook is 2,5 procent van de 308.910 inwoners van IJsland katholiek.

Bron: Katholiek nieuwsblad

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid